Bewust in contact massage?

Ik las mijn tekst van tijden geleden en sta er nog steeds achter:Ik ben iedere keer weer verbaasd dat de mannen in mijn praktijk “stiekem ” onder “geheim” houding voor hun partner en voor wie dan ook voor een Tantra massage komen of erover willen praten en van alles willen weten en ondernemen maar sssst. niemand mag het weten, mondje dicht hoor.

Bang voor een oordeel van anderen, bang voor onbegrip, bang voor verlies partner, bang voor…Waar zijn jullie allemaal bang voor? Waarom moet het in het”geheim” gebeuren waardoor ik mij medeplichtige ga voelen als aan een zwaar delict?

En dat terwijl een Tantra massage de meest voedende, helende en ontspannende en multi verrijkende massage is die er is en i.p.v.partners uit elkaar drijft partners juist in diepe verbinding kan brengen .

Tantra is de weg naar jouw ware zelf en naar de verbinding met moeder aarde en jouw aardse wezen en dat je daar dus deel van bent.Deel van het geheel.Wij zijn naakt geboren en hebben intieme contacten en ja daar zit vaak ook bij sommigen veel frustratie. Het iedere keer uitleggen dat het in mijn praktijk niet een “Spuiten/ slikken” verhaal is en puur seks en klaar komen als doel of happy end. 

Néé in mijn praktijk gaat het om verbinding van Body, mind and soul. Het gaat om energetisch werk.Het gaat erom om jou weer met beide voeten op deze aarde te krijgen, goed in je vel te komen en minder in je hoofd te zitten. Meer vanuit je gevoel en intuïtie te durven leven. Ja een stukje lef om jezelf te durven zien en niet alsmaar te leven vanuit wat de ander , de omgeving ervan vindt.Leven vanuit liefde voor jezelf met het leren zijn van ook jouw schaduw kanten en zien dat het ene niet zonder het andere kan bestaan.

Als iedereen nu een wat bewuster van zichzelf en zijn omgeving in het leven zou staan, dan zou deze wereld er veel beter uitzien.Ik kan zo verdrietig zijn als ik tegen onbegrip aanloop, maar gelukkig ook weer blij als ik mensen zie die verder willen kijken dan hun neus lang is. Zo ik hou het voor NU even bij dit kleine relaas, maar zal erop terug komen en nog veel meer delen, want ik ben het zo zat de grote misverstanden, oordelen en geheim houdingen en schaamte. En ja zoals Spinoza al zei: “Verander de wereld, begin bij jezelf!”

Namasté

Ingrid Kramer

No comments yet.

Geef een reactie